Радостин Танев: Паркоматите спират да приемат евро, ще бъдем безкомпромисни към шофьорите от градския транспорт

„Паркоматите ще бъдат пренастроени. Благодаря ви за сигнала“. Така отговори ресорният заместник-кмет Радостин Танев на въпрос на СТАРА ЗАГОРА ГОВОРИ, който се отнася до това, че наши читатели ни сигнализираха, че паркоматите в града на липите приемат монети от 0.50 и 1 евро.

Относно бездомните кучета Танев каза следното: „Хубаво е, че захващаме тази тема. Най вероятно през седмицата ще бъде обявена стратегията за справянето с този проблем. Започваме поетапна кастрация в целия град.

Домашните кучета от селата също ще могат да се кастрират безплатно. Предстоят и различни инициативи за доброволчество в приюта. Сериозният ни проблем е с нерегламентираното им хранене, което от своя страна застрашава живота им, заради употребата на отрова спрямо тях.

Животните не са виновни, но когато са на глутници стават опасни. Тук е момента да призова да бъдем отговорни към тях.“

„Шофьорът ще бъде глобен сериозно, както знаете и, че ръководството на превозното дружество провежда серия от извънредни инструктажи. Ще бъдем безкомпромисни, към тези които нарушават закона“, категоричен бе заместник-кметът на въпросът ни какво се случи с автобусния шофьор, който премина на червено миналата седмица на кръстовището на „Христо Ботев“ и „Патриарх Евтимий“.     

Той даде да се разбере и, че всеки, който прави ремонт в апартамента си може да заяви гондола в общината, която да извози отпадъците. Единственото, което трябва да се заплати е сумата за транспорта. Информацията ще бъде достъпна на сайта на общината.

Също така този, който има отпадъци до 2 тона може да ги извози и да ги остави в депото край село Ракитница безплатно, като част от предстоящите инициативи на кампанията „Заедно за една по-чиста Стара Загора“.

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: