Започват масови проверки на оръжия

Районна прокуратура-Стара Загора се самосезира по реда на надзор за законност, защита на обществения ред и правата на гражданите във връзка с извършеното на 8-ми този месец убийство при междусъседски конфликт в София със законно притежаван пистолет.

Разпоредено е в Районна прокуратура–Стара Загора и Териториалните отделения към нея да се извършат проверки от служба „КОС“ при съответните полицейски управления на територията на областта.

В хода на проверките ще се изискат сведения относно постъпили сигнали от началото на миналата година до настоящия момент срещу лица, законно притежаващи огнестрелни оръжия, за участие в конфликти от битов и междусъседски характер, при които е било демонстрирано притежаването или е било използвано такова оръжие, както и сигнали за нарушаване на обществения ред и за извършени престъпления от такива лица.

При проверката следва да се установи и посочи броят на такива сигнали през периода и участвалите в нарушения на обществения ред и престъпления лица, предприемани ли са мерки по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия и какви по вид. Тя следва да се извърши в двумесечен срок.


Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: