Бивш футболист на Берое: Исках да блесна сред посредствените

„Исках бързо да премина към друго нещо след четирите месеца в България. Имах още 6 месеца договор с Берое, но освен, че бях далеч от семейството ми, харчех повече, отколкото получавах там. Дори като аспирант в Лион печелех повече. Трудно беше, но в същото време знаех къде съм отишъл. Финансовият аспект не беше водещ за мен“.

Това изненадващо признание направи бившият защитник на Берое Томас Фонтен пред изданието „Кликано“, цитирано от БТА. Мадагаскарецът откровеничи, че е искал да блесне като футболист сред посредствените играчи в България.

В момента Фонтен има договор с турския Генчлербирлиги от Анкара до края на сезона. „Турският език е труден, колкото българския, но турците поне правят усилия да говорят английски и испански. Имаме и постоянно преводач на терена и извън него“, добавя той.

„Бях шокиран, много хора загубиха живота си. Сигурно има и футболисти сред тях. Тръпки ме побиват, мислите ми са с тях. Благодарение на Господ съм невредим“, каза 31-годишният играч, който се намира на около 600 километра от епицентъра на големите земетресения в Турция.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: