Стара Загора: Слагат външен асансьор в училище

„Щастлива съм да бъда сред вас, да чуя идеите ви и да се запозная с прогреса на училището“, каза Надежда Чакърова по време на посещението си в Пето ОУ. Тя се запозна с проектите, които са осъществени в учебното заведение и бъдещите активности по повод 70-годишнината на основното училище.

Особено интересна е образователната игра, която е подготвена за учениците в иновативното учебно заведение. На различни локации в сградата са поставени QR кодове, които при сканиране запознават с историята за живота и делото на патрона на училището.

Целта на играта е учениците да се забавляват, но и по необичаен начин да надградят познанията си за личността Митьо Станев. Димитринка Йовчева, директор на училището, запозна посетителите с материалната база.

Бяха  обсъдени и предстоящите ремонтни дейности, свързани с обновяване на спортните площадки и основен ремонт на един от физкултурните салони, както и изграждането на външен асансьор в сградата на училището, за да има достъпна среда за хора с увреждания, по инициатива на Общината.

На 31-януари се навършиха 146 години от рождението на учителя Митьо Станев. Тази година училището празнува и юбилей под мотото „70 години – съзидание и гордост“. 70 са инициативите, с които ще бъде отбелязан празника.

По време на обиколката си в реновираното СУ „Христо Ботев“, Надежда Чакърова посети учебните часове на малчуганите от 1-ви, 2-ри и 3-ти клас. Учители и ученици я приветстваха в уютни и светли класни стаи, а любознателните възпитаници  показаха знания по математика.

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: