Треньорът на годината: Моля се от сърце на Бог да няма контузии

Втори дубъл за фабриката за таланти Диан Динчев. Преди дни той заслужи наградата си за втори път като треньор на годината на старозагорското спортно училище за шампиони „Тодор Каблешков“ и на конкурса Спортист на годината в областния град. Треньорът на спортен клуб по борба Берое застана пред СТАРА ЗАГОРА ГОВОРИ за да разкаже за големите успехи, които постигат на тепиха.

Два пъти по две треньор годината. Какво е чувството?

Няма как да не бъда щастлив, когато виждам, че трудът ни не остава незабелязан. Полагаме много усилия в тренировките и лагерите, отсъстваме от дома, но това сме си избрали. Тези награди освен, че ме ласкаят ме задължават да продължавам да работя от сърце и душа, както винаги съм го правил. Надявам се тази година да бъде още по-добра и да пожънем нови успехи.

Не бяхте на церемонията Спортист на годината 2022 за Стара Загора

По същото време във Враца се провеждаше държавния личен шампионат за юноши и девойки до 20 години, на което отборът ни се представи наистина много силно. И момчетата и Ванеса Георгиева при девойките се сбориха отлично и показаха, че искат да станат големи състезатели.

На прав път сме. В клуба се гради нещо голямо, което няма как да не ме прави щастлив. Състезателите са заредени с енергия да покоряват върхове и се моля от сърце на Бог да няма контузии и сериозни отсъствия от тепиха, зо да продължаваме да се борим за медали, показвайки, че го заслужаваме.

Наказателната рота на Берое отвя всички във Враца

Действително много силно състезание от наша страна. Иван Стоянов, Калоян Атанасов и Радомир Стоянов показаха отново, че са с класа над съперниците. Калоян Атанасов, който триумфира при 74-килограмовите бе определен и за най-техничен състезател на първенството. При девойките Ванеса Георгиева стана безапелационна шампионка в категория до 72 кг. , след три победи с технически туш.

Тази седмица сте на шампионата за момчета до 15 години в Горна Оряховица

Програмата ни е интензивна. След това с националния отбор ще пътуваме за Словакия за отборен турнир. После ни предстои лагер с националите за турнира „Дан Колов – Никола Петров.“

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: