Млада беройска надежда: Уникално е да тренирам с футболисти от А група, искам да се утвърдя в първия отбор

Дамян Йорданов отбелязва страхотен гол в контролата със северномакедонците

С два гола на Вини Трибуле и фамозното попадение на юношата Дамян Йорданов “Берое” победи “Македония Гьорче Петров” с 3:2 в четвъртата си контрола по време на лагера в Турция. Вижте какво каза младата надежда пред клубния сайт на зелено-белите.

„Уникално е всеки ден да мога да тренирам с футболисти на ниво А група и да се уча от тях. Дойдох в Берое от Варна , когато бях на 14 години. Привлякоха ме Борис Киров и Слави Жеков.

Берое има всичко – добри терени и условия. При мъжкия състав разликата е в динамиката, а и футболистите са по-опитни, по-малко грешат, а треньорите са по-взискателни.

Във втория отбор на Берое, в който се състезавах във В група взех доста участия. Това, с което се отличава групата са тежките гостувания.

Амбициите ми са да се утвърдя в първия отбор на Берое. Ще използвам и да благодаря на семейството и приятелите си, който са винаги до мен и ме подкрепят, а на феновете пожелавам де не спират да подкрепят отбора.“

Уерди Мара

Междувременно стана ясно, че полузащитникът на турския „Анкара Кечиоренгюджю“ Уерди Мара официално бе преотстъпен на „Берое“ до края на сезона.

Албанецът вече се присъедини към лагера в Турция и ще тренира с отбора в следобедното занимание. Той ще отпътува с тима към Стара Загора след края на подготовката в южната ни съседка.

Уерди Мара е на 23 години. Игра като полузащитник и е юноша на „Скъндербеу“ (Корча, Албания), където започва и своята кариера. В началото на този сезон е привлечен в състава на турския „Анкара Кечиоренгюджю“. Мара е бивш младежки национал на своята страна.


Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: