Издирват студент в Стара Загора

Снимка: fb

От Пето Районно управление на МВР в Пловдив обявиха за издирване пловдивчанина Мартин Станчев, на 20 години, по молба на майка му Софи. Момчето е в неизвестност от вечерта на 25 януари. То е второкурсник в специалността „Ветеринарна медицина“ на Тракийския университет в Стара Загора. Мартин в момента е в сесия и трябвало да бъде на изпит на 26 януари. По неясно засега причини не се явил, разказа майка му пред „24 часа“.

Тя няма връзка със сина си от 21,42 часа на 25 януари, когато се чули по телефона. Мартин излязъл от дома си към 19,10 часа, за да хване влак за Стара Загора, а в 21,42 часа съобщил на майка си, че е пристигнал и че върви към студентското общежитие, в което живеел в Стара Загора. Но другия ден бил изпитът му, но младежът не се явил.

От Тракийския университет потвърдиха, че Мартин е техен студент.

Майката дава следното описание за сина си: „Висок е около 1,85 м, тежи 70 килограма. Излезе с тъмносиньо яке, кафяв пуловер и черни дънки. Носи синя раница, в момента е с дълга коса“.

Майката Софи Станчев публикува във Фейсбук апел към всеки, който може да помогне с информация за Мартин, да й се обади, публикува и негова снимка. Пред „24 часа“ днес тя каза, че няма обяснение за неочакваното изчезване на детето й, но категорично изключи вероятността в казуса да е замесена жена. Тя смята, че момчето е било подготвено добре за предстоящия си изпит и затова е тръгнало към Стара Загора.

Трогнати от апела на майката, в Стара Загора се събраха доброволци, които издирват из града Мартин Станчев. Те казаха, че ще тръгнат от ж.п. гарата, на която се предполага, че студентът е слязъл от влака вечерта на 25 януари, и ще проследят внимателно евентуалния му маршрут до студентското общежитие.

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: