Берое: Фенове не искат клубът да играе със северномакедонци, координаторът им отговаря

„Ние организираните привърженици на ПФК  „Берое“ сме против изиграването на срещата между „Берое “ и „Гьорче Петров“. За нас на първо място е България и нейните интереси. България над всичко“. С тази позиция излязоха преди часове привържениците на зелено-белите от ZARA BOYS.

Потърсихме координаторът за връзка с феновете на Берое Александър Мечев, който обясни ситуацията така:

„На Балканите никой с никого не се обича, така че и тази контрола можем да я броим като проблемна. Неприятна ситуация и от финансова и от спортно-техническа гледна точка. Става дума за контролна среща, която е предвидена през изминалата година. Новите обстоятелства, които се случиха в Северна Македония променят донякъде нещата.

Общо взето съм между чука и наковалнята. Нормално е феновете да са по-крайни. Берое е на лагер, който струва немалко средства. Отиваме там за да играем и се получава, че от 5 мача 3 не могат да бъдат изиграни поради политически причини. Имайте предвид, че неустойките се равняват на 5 цифрена сума.

Личното ми мнение е, че тази контрола трябва да бъде изиграна. Изправяме се срещу отбор носещ името на българин. Гьорче Петров се е борил за свободна и обединена България. Не смятам, че има разумен човек от съседката ни, който ще подкрепи скорошните хулигански прояви.“

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: