Старозагорски бойци и приятели се включват в кампанията „Да помогнем на Мариелка в борбата със сколиозата“

Старозагорският боен клуб “Атила” и приятели се включват в дарителската кампания „Да помогнем на Мариелка в борбата със Сколиозата“.

„С мен се свързаха близки на момичето и на секундата реших да направя поредните благотворителни тренировки. Преди ги правихме на открито, но поради лошото време съм сложил кутия в залата и цяла седмица средствата, които съберем ще бъдат предоставени за каузата“, съобщи за СТАРА ЗАГОРА ГОВОРИ, треньорът на клуба Ивайло Георгиев.

„Мариелка е на 13г. и е диагностицирана със сколиоза! Това е заболяване на гръбначния стълб, при което гръбнака се изкривява настрани.

При изкривявания по-големи от 45-50°, или ако заболяването прогресира много бързо, както е при Мариелка, оперативната намеса е наложаща. В противен случай пространството в гръдния кош, поради деформирането на прешлените започва да се изменя и усуква, което води до ограничаване на правилното функциониране на белите дробове и сърцето, изтръпване на крайниците, болки и в не редки случаи пълна инвалидизация! В случай, като този на Мариелка, най -доброто решение е операция без сливане VBT.

Това е процедура, при която титаниеви винтове се имплантират в телата на прешлените от изпъкналата страна на сколиотичната крива. Винтовете са покрити с вещество, което стимулира всеки имплантиран винт да се слее с гръбначната кост.

Гъвкав, здрав шнур (вид корда), предназначен за сливане е закрепен към всеки винт и последователно затегнат, за да помогне за изправяне на кривата. След хирургичната процедура, VBT  продължава да коригира сколиозата чрез модулация на растежа. Това означава че гръбначния стълб ще продължи да расте.

Предимствата на този иновативен метод на операция са в това, че:

– процедурата е по-малко инвазивна

– спиналният растеж и гъвкавост се запазват

– корекцията на кривата се случва по време на растеж

– пациентите могат да се движат нормално, да спортуват и да имат пълноценен живот!

Решихме да се доверим на д-р Тробиш – Германия. Неговият опит в операцията без сливане VBT е одобрена  през 2011г. Той е първият хирург направил тази операция в Европа. Ежеседмично оперира деца със сколиоза. Процента на успеваемост е доста висок! Мариелка е подходящ кандидат за VBT! Датата на операцията е 12.04.2023г., а нужната сума е 71 000лв!

Нека да помогнем на Мариелка да има щастливо детство и пълноценен живот!“, призовават близките и във Фейсбук групата ДА ПОМОГНЕМ НА МАРИЕЛКА В БОРБАТА СЪС СКОЛИОЗАТА!„.

IBAN: BG09UNCR70001525187653

BIC: UNCRBGSF

revolut.me/tanyaem8s

https://www.paypal.me/TanyaDimitrovaa

Титуляр: Мариела Димитрова Димитрова

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: