Стара Загора има най-новата школа за народни танци

Най-новата школа по народни танци под липите се казва „Плетеница“. Вплетени в народните хора, ръченици, обичаи и бит на българина, старозагорци ще могат да преоткрият себе си, да релаксират и най-важното да се забавляват.

В това ни уверява Велизара Стоянова, която решава да запретне ръкави с това начинание, на което ще се радват деца и възрастни.

„В момента завършвам за преподавател по народни танци в пловдивската музикална академия. Играя от 4 годишна в ансамбли и клубове. Натрупах необходимия опит и знания и искам да ги предам чрез клуб „Плетеница“, разказва преподавателят, която подчерта, че името на школата е въпрос на лично хрумване.

„Българинът трябва да уважава обичаите и традициите си. Няма как ди си българин и да не можеш да изиграеш едно хоро. Народните танци са вид фитнес, защото час и нещо тялото се тренират от- до.

Ще ги науча на всички видове народни танци. От гледна точка на психологията, това е страхотно разтоварване, защото в залата забравяш за всички проблеми.

Школата ще бъде по-различна от другите, защото ще дам сърцето и душата си за всеки един, който ще пристъпи прага на танцовия клуб.

Ще ги запозная с обичаите и носиите на всяка една фолклорна област“, категорична е Стоянова.

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: