Бивш затворник заплашвал два пъти майка си с убийство остава в ареста

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът измени мярка за неотклонение „домашен арест“ в „задържане под стража“ спрямо Х.М., на 32 г. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 23-ти декември миналата година в Казанлък, не е изпълнил Заповед за защита от домашно насилие, с която е задължен да се въздържа от извършване на домашно насилие над майка си, на 54 г., и сина си, на 15 г. Деянието е извършено повторно. 

Х.М. е осъждан за престъпления против собствеността. На 25-ти ноември миналата година е бил освободен от затвора. Въпреки че имал забрана да доближава майка си и сина си, той упражнил физическо насилие спрямо тях. Жената била заплашена и с убийство.

Първоначално спрямо Х.М. е определена от съда мярка за неотклонение „домашен арест“, но на 4-ти този месец я нарушил и напуснал къщата, в която било определено да я изтърпява. Това действие било съпроводено с нови закани спрямо близките му, които подали сигнал на тел.112.

Поради тази причина Районна прокуратура-Стара Загора е внесла искане за изменение на мярката от „домашен арест“ в „задържане под стража“ спрямо Х.М., което е било уважено от Районен съд-Казанлък.


Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: