Берое се разбра със защитник, Стелиян Попчев с гореща информация

След проведени преговори между „Берое“ и Димитър Пиргов, двете страни постигнаха договорка защитникът да се раздели с клуба, ако постигне споразумение с нов отбор, в който да продължи своята кариера.

Това стана ясно в последните минути, а изпълнителният директор на Берое Стелиян Попчев обяви, малко по-рано, че клубът вече се е договорил с нов десен халф-бек, който се очаква да се присъедини към старозагорци директно на техния лагер в Турция. Ето какво каза още в интервю пред dsport.bg Попчев.

„Мога да кажа, че селекцията почти приключи. Очакваме подпис с десен краен бранител, както и с двама френски футболисти, които ще бъдат преотстъпени при нас“, сподели Попчев.

„Имаме принципна договорка и с френския клуб, и с играчите, но проблемът е, че при нас трансферният прозорец отваря на 1 февруари и това е спирачката на този етап. Това спира френският клуб да ги пусне още от сега да тренират с нас.

Водим непрестанно разговори и се надяваме скоро да има разрешение на този проблем. Надяваме се да се присъединят към отбора поне в лагера в Турция, а не на 1 февруари“, добави той.

„С Анисе още когато подписахме, имахме уговорка, че ако има предложение от зимата, ще стане свободен агент. Свързахме се, разбрахме се. Неговото желание бе да прекрати кариерата си в Берое. Уважихме го и така приключихме взаимоотношенията си.

Оставаме си с добри намерения един към друг. Томас Фонтен сподели пред нас, че няма повече желание да играе в България и иска да бъде близо до семейството си. Направи отстъпки от заплащането си, за което сме му благодарни.

Разбрахме от медиите, че е подписал в Турция и му пожелаваме успех, както пожелаваме успех на всички футболисти, с които се разделихме до момента. Благодарим им, че се разделихме без да плащаме неустойка на нито един футболист до момента“, продължи изпълнителният директор на Берое.

„Преговорите с Лудогорец за Педро Енрике са приключени. От днес следобед той ще се включи към заниманията на отбора. Може да кажем, че за втория полусезон ще бъдем с изцяло нова защита.

При подписването с десен бранител, имаме подпис с ляв краен защитник, на когото очакваме да му се оправят документите – има проблем с паспорта и свидетелството за съдимост. Очакваме го да се присъедини в лагера в Турция. Ще бъдем с изцяло нова защита и се готвим за новия сезон.“

„Имаме договорка с десен бранител. Очакваме да прекрати взаимоотношенията си с неговия клуб и да се включи към подготовката на Берое на лагера в Турция.“

„Когато дойде, халфът от френския отбор ще покрие напускането на Абел Анисе. Ако има нещо интересно на пазара и имаме възможност да подпишем договор, ще го направим, но не на всяка цена.“

„Водили сме разговори с някои от играчите за прекратяването на нашите взаимоотношения с тях, но все пак те си имат договори. Уважаваме и тяхното решение. Ние благодарим на всички състезатели, с които прекратихме взаимоотношения, че не сме изплащали неустойки по договорите, а влязоха в положението, в което сме.

Надяваме се да продължим по същия начин да прекратяваме договорите на хора, които няма да бъдат използвани от старши треньора, а имат възможност да подпишат с нови отбори. Има такива играчи, с които сме водили разговори, но на този етап това е групата, с която работим.“

„Нещата не са толкова лесни с играчите от френския отбор, защото проблемът е чисто технически. При тях трансферният прозорец затваря януари, а при нас отваря февруари“, каза още Стелиян Попчев.

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: