Стелиян Попчев: 9 момчета от школата започват с първия отбор

Утре Берое прави първата си тренировка. Кои футболисти си заминават, кои предстоят да подсилят старозагорци, какви са вижданията на старши треньора Николай Киров и разбира се болната тема за мнозина Тунгара.

На всички тези въпроси отговори Изпълнителният директор на клуба Стелиян Попчев в предаването „Инфо Зона“ на Телевизия „Стара Загора.

Николай Киров

„Горд съм, че е част от клуба. Имаме сходни виждания за съвместната ни работа. Едно от тях е  подмладяването на отбора. При първият ни разговор с него, той ни каза, че е немислимо за 10 години Берое да няма футболист от школата в първия отбор. Общото ни желание е талантливите ни играчи да бъдат „издирени“ и върнати в клуба.

Школата

С треньорските промени върнахме деца, които си бяха тръгнали. 9 момчета ще започнат подготовка с първия отбор, но никой от останалите не е зачеркнат.

Първият отбор

Анисе ще се включи два дни по-късно . Ще подпишем с момче от школата – Денислав Станчев, очакваме да парафираме и партньорски договор с френски клуб, откъдето ще ни предостъпят халф и централен защитник. Треньорското ръководство иска още двама централни защитници и десен бек. Калоян Кръстев трябва да уточни условията си с ЦСКА София. Искаме всичко това да стане до края на седмицата.

Целите

Не можем да гоним високи цели в момента. Нека бъдем реалисти. Запазването на място в групата и изграждането на силен отбор за следващата кампания е това към, което се стремим.

Тунгара

Оказа се фундаментален футболист за първия полусезон. Договорът му изтичаше това лято и нямаше как да му предложим по-добри финансови условия. Единствената оферта, която получихме за него бе от Арда Кърджали и преценихме, че това е добър вариант.

Договорът е тристранен, затова не можем да разкрием финансовите параметри. За сметка на това пък привлякохме многообещаващ футболист в лицето на Тонислав Йорданов, който бе част от тази сделка.

С Луизиньо и Траоре сме в процес на прекратяване на договорите.“

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: