Спецакция: Отново пияни и друсани, 15 без книжка

За времето от 12-ти до 18-ти този месец  на територията на полицията в Стара Загора при спецакция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 2682 МПС и 4975 лица.

Съставени са 915 фиша и 196 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В същия период са установени общо 10 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – девет от тях са шофирали след употреба на алкохол до 1,2 промила, един – с над 1,2 на 1000. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са установени да шофират трима водачи, а трима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани за употреба на алкохол или наркотични вещества. Установени са 15 неправоспособни водачи.

От обобщените данни: по метода „линеен контрол“ за същия период са извършени 236 проверки, установени са 193 нарушения. За същия период по метода широкообхватен контрол са извършени 29 проверки, установени са 46 нарушения.

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: