Искат оставката на двама заместник-кметове на Стара Загора, те отговарят

Днес от Възраждане – Стара Загора поискаха оставките на двама заместник-кметове на града на липите. Според тях причините са: „Пораженията от ремонтните дейности на ВиК. На Янчо Калоянов  заради тежкото състояние на инфраструктурата в града и хаоса в организацията на движението и на Йордан Николов – ръководител на проекта.

Старозагорци сме изключително търпеливи. Години наред бяхме свидетели на забавяния на ремонтни дейности, от които страдахме всички. Всички си спомняме протакането около ЖП гарата, Зоологическата градина, Аязмото, пешеходната зона“, се казва в позицията на Възраждане.

„Оставка ще подам само, ако ми я поиска Живко Тодоров. Няма как да бъда ръководител на проекта. Предполагам, че не са наясно, че аз отговарям за Екология, Градски транспорт и Вертикална пътна маркировка“, обясни Йордан Николов, чийто ресор е Транспорт, Чистота и Екология.

„Готов съм да разговарям с тях и да им обясня, кой за какво отговаря. Когато обвиняваш някого, трябва да си подготвен“, категоричен бе Николов.

„Изпълнението на проекта на ВиК се контролира от холдинга и Община Стара Загора няма контролни функции върху реализацията му“, коментира другият заместник-кмет Янчо Калоянов с ресор Устройство на територията, Строителство и Инвестиции.

В брифинга на хората на Костадин Костадинов участваха Даниел Проданов, областен координатор на Възраждане за област Стара Загора, Ива Ангелкова, общински съветник в Общински съвет Стара Загора, Тодор Делчев и Дончо Радев, членове на структурата в общината.

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: