Тече спецакция „Бяло“ в цялата страна, вече има арестувани

Точно в полунощ е започнала най-мащабната операция от месеци насам срещу разпространението на наркотични вещества, предаде Нова телевизия.

Вътрешният министър Иван Демерджиев обяви, че са арестувани 56 души.

В акцията участват над 3 000 служители на полицията, Жандармерията и Гранична полиция. Проверяват се над 150 обекта, обяви главният секретар на МВР. 

По информация на NOVA се претърсват домовете на известни имена от криминалния контингент, които са били обект на предишни разследвания за разпространение на дрога.

В село Равно поле бяха задържани четирима души. Там е открита голяма плантация с марихуана.

Двама бяха задържани по време на акцията и в село Томпсън, край Своге. Като по наша информация един от арестуваните е свързан с. т.нар. – Люлинска група.

Акцията цели ограничаване на тенденцията за масово пласиране на наркотични вещества и е първата от месеци насам, която провеждат съвместно прокурори и полицаи в цялата страна.

„Акцията е в цялата страна, по мои указания, със заповед на главния секретар, от 00:00 часа започна акцията. Акцията е мащабна, с много наши сили. Отдавна не сме имали толкова мащабна акция. Удовлетворително за мен е, че протича в много добро взаимодействие с прокуратурата”, каза вътрешният министър Иван Демерджиев.

„Налице са притеснителни тенденции с разпространението на наркотици, най-вече около училища, с управляване на МПС след употреба на наркотици. Във връзка с това прокуратурата от месеци извършва анализ на досъдебни производства за разпространение на наркотици около училищата. Създава се координация по места със структурите на МВР за постигане на резултати в противодействието на разпространението на наркотици”, каза Гешев.

Прокуратурата приоритетно днес и следващите дни ще работи по случаите, които установят колегите от МВР, каза главният прокурор Иван Гешев.


Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: