Бойко Борисов в Стара Загора: Проф. Габровски ще има пълната свобода

„Проф. Николай Габровски е безспорна и доказана гражданска фигура. Като най-младия член-кореспондент на БАН, той е успял, с гражданска позиция, патриот, доказан като образование, знания, умения, връх в неврохирургията. Това е начин да привлечем успели и образовани хора да помогнат на политическата класа в тази ситуация, в която всички са в изолация“, заяви в Стара Загора лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите на Борисов ГЕРБ-СДС са решили, че това е правилното решение за изход от тази перманентна политическа криза. Като равноотдалечен, проф. Габровски ще има пълната свобода да проведе разговор с всички политически сили, да подбере най-добрите експерти, включително и от други партии, и да поеме цялата отговорност за това България да има редовно правителство.

„Ако политическата ни класа е отговорна, не би следвало да откаже разговор с такъв човек. Тези, които не участват в разговорите сега, да не очакват и ние да участваме след това. Предлагам преди да говорят, всички да помислят-затова излъчваме абсолютно неутрален кандидат за премиер. Това е единственият изход, ако сме мъдри и помогнем на такъв експертен кабинет“, категоричен бе Борисов.

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: