2 години затвор за вилнял с нож в заведение

Две години затвор при първоначален „строг“ режим получи 28-годишният Л. К. Пред съда той се призна за виновен за това, че на 02.09.2022 г. в Стара Загора е причинил на две лица леки телесни повреди.

На едното – кръвонасядане в лявата лицева половина, а на другото прободно порезна рана на лявото бедро, както и закана за убийство.

Обвиняемият се призна за виновен и за това, че на същата дата в града на липите е извършил действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, изразяващи се в отправяне на заплахи за саморазправа и псувни срещу клиенти на заведение и обслужващия му персонал.

Деянието е съпроводено със съпротива срещу органите на властта и по своето съдържание, отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост и е извършено в условията на опасен рецидив. 

За всяко отделно престъпление обвиняемият получи наказание, като Районен съд – Стара Загора определи да бъде изтърпяно най-тежко по размер, като от него ще бъде приспаднато времето, през което Л. К. е бил с мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Обвиняемият декларира пред съда, че е подписал доброволно споразумението, съгласен е с неговите последици и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред.

На инкриминираната дата Л. К. влязъл в заведение в областния град и с нож започнал да заплашва персонала и клиентите. Агресията си насочил към непознат за него мъж, отправяйки му закани, че ще го наръга и заколи, след което му нанесъл прободна рана в лявото бедро.

След подаден сигнал на място пристигнал полицейски екип, а обвиняемият оказал съпротива на полицейските служители и отправил нецензурни думи към тях. 

Одобреното от Районен съд – Стара Загора споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.


Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: