УЧЕНИЦИ СЛОЖИХА АЛКОХОЛНИ ОЧИЛА

Старши инспектор Грозданка Андреева от сектор „Пътна полиция“ в Стара Загора участва в дискусионна среща под надслов „Алкохол и наркотици-опасният дрифт“.

Тя запозна дванадесетокласници от ППМГ „Гео Милев“ в града на липите със законовата уредба и санкциите за водачи, които шофират под въздействие на алкохол, наркотични вещества или техните аналози. Разясни и рисковете, свързани с висока скорост при шофиране.

Главен експерт Галина Димитрова от РЗИ-Стара Загора даде възможност на участниците във форума да изпробват алкоочила, които пресъздават усещането за употреба на голямо количество алкохол и показват как това влияе на реакциите на участниците в движението по пътищата.

Форумът, посветен на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия – 20 ноември, е част от превантивно-информационната кампания „Шофирането не е игра“, която се организира от полицията, общината, БЧК, Международния младежки център, Превантивно-информационния център по зависимости и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и Центъра за подкрепа за личностно развитие.

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: