СПЕЦАКЦИЯ В ЦЯЛАТА СТРАНА СРЕЩУ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА ДЕТСКО ПОРНО, АРЕСТУВАН Е ПИЛОТ И ЕЛЕКТРОКАРИСТ

Мащабната акция срещу разпространението на порно клипове с непълнолетни се провежда от прокуратурата и Националното следствие. Общо 13 души са задържани до момента за педофилия и десетки претърсени адреси в София, Варна, Хасково и други градове на страната, съобщи БНТ.

Един от уличените беше арестуван в апартамент в центъра на София. Други двама са задържани в Нови хан, научи „По света и у нас“. Сред арестуваните са пилот, електрокарист и собственик на магазин. У тях са намерени клипове с брутални сцени на сексуално насилие на деца от 2 до 10 години.

Операцията срещу разпространението на детска порнография се провежда на територията на цялата страна. Акцията e по разпореждане на главния прокурор Иван Гешев и в нея участват много прокурори и следователи от Националната следствена служба.

Рано сутринта са започнали претърсвания в жилища и офиси на десетки адреси в столицата, Варна, Хасково и други населени места. Педофилската мрежа е обменяла порнографски материали с деца. Децата са предимно от бивши съветски републики и Далечния изток, но се проверява и за български деца, жертви на сексуално насилие.

„Поздравявам прокурорите и следователите от отдел „Киберпрестъпления“, които постигнаха успех в борбата с разпространението на детска порнография. Действията ни трябва да бъдат безкомпромисни, защото този род престъпления поставят под риск най-ценното за нас – нашите деца“, каза главният прокурор Иван Гешев.


Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: