ВИЖТЕ 8 МИЛИАРДНОТО БЕБЕ НА ПЛАНЕТАТА

Населението на планетата вече е над осем милиарда души. Това показва справка в сайта worldometers.info, който следи броя на хората на земята в реално време.

Новината бе потвърдена и от Комисия на ООН по населението и развитието, пише dariknews.bg. Във Facebook от комисията написаха:

„Светът достигна още един крайъгълен камък, след като момиченце, родено в Тондо, Манила, беше избрано символично за 8-милиардния човек в света“.

„Бебето Винис се яви на бял свят на 15 ноември. То е изродено в Мемориалната болница на д-р Хосе Фабела, като на раждането присъствали и представители на Комисията по население и развитие. Майката Маргарита Вилоренте роди дъщеричката си в 1:29 ч.“, се казва още в публикацията.

Още през лятото ООН прогнозира, че 8-милиардният жител ще се роди на 15 ноември. В доклада се казва и, че през 2023 г. Индия ще изпревари Китай като най-многолюдната страна на Земята.

Претенцията, че в тяхната страна се е родило юбилейното бебе имат и от Доминиканската република. Дамиан е първото бебе, родено на днешната дата в карибската държава и е избрано да състезава в надпреварата за 8-милиардно бебе на света.

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: