ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА БАРИКАДИРАЛИЯ СЕ, КОЙТО ВДИГНА НА КРАК ПОЛИЦИЯТА

Мъжът, който се барикадира в дома си и замеря полицаи с чаши и чинии остава в ареста. Районен съд – Казанлък взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо К. П., който е обвинен в това, че на 13.10.2022 г. в Казанлък е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – отправял ругатни и закани, включително за използване на оръжие, спрямо полицейски служители от града на розите.

В мотивите се казва, че деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост и е извършено в условията на  опасен рецидив.

Районен съд – Казанлък, след като обсъди събраните по делото доказателства, прие, че от същите може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност.

Според съда е налице  реалната опасност К. П. да извърши друго престъпление – видно от справката му за съдимост той е осъждан шест пъти за престъпления от общ характер, с лоши характеристични данни е и криминално проявен.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване или протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора  в три дневен срок.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА


Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: