СТАРА ЗАГОРА: ПЪРВИТЕ ДУМИ НА НОВИЯ УПРАВИТЕЛ НА „ВиК“

Снимка: Личен архив

Вчера в 14:30 инж. Радостин Миланов бе вписан в Търговския регистър като Управител на „ВиК“ ЕООД – Стара Загора. На поста той заменя инж. Румен Райков. Потърсихме го в първият му работен ден, за да ни разкаже за горещото място и какво предстои пред дружеството, което е най-обсъжданата тема от старозагорци. Преди това вижте кой е той?

Роден преди 58г. в Бургас. Завършва с отличие Строителния техникум в морския град, със специалност „ВиК“. Следва Висшето народно военно-строително училище „Ген. Благой Иванов“, със специалност „Промишлено и гражданско строителство“ и го завършва също с отличие. От 1988г. работи на територията на област Стара Загора. От 1998г. е в частния сектор с производствена база в община Павел Баня.

Кое е първото нещо, което ще направите?

Вече го направих. В продължение на час разговарях с ръководителя на водния цикъл в Стара Загора инж. Андон Тонев. Обсъдихме проблемите, текущите задачи и помощта, която трябва да поискаме от колегите от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и „ВиК“ холдинга.

Какво предстои този месец?

Освен анализа на финансово-икономическото и техническо състояние на дружеството, което вече се извършва, предстои промяна в структурата. Срещи с кметовете, където се изпълнява водния цикъл, както и такива с всички изпълнители, за да уеднаквим позиции и да изпълним очакванията на населението. Като човек, който от 34 години живее в града и всеки ден вижда неща по улиците, които не харесва, това ще бъде една от първите ми задачи.

Бил сте година на този пост

През периода 2013-та, 2014-та бях управител на ВиК-Стара Загора. Малко преди да падне правителството на Пламен Орешарски бях уволнен без мотиви и претенции от страна на министъра. Разбрах го съвсем случайно. След анализа, който направихме, резултатите показаха, че от близо 13 милиона лева задължения сме ги свели наполовина.

Икономическите показатели на дружеството и специално коефициента за краткосрочна ликвидност беше в пъти по-добре под мое ръководство.

Регистрирах дружеството в Камарата на строителите, за да излезем на свободния пазар и да започнем да генерираме приходи.

Да очакваме ли структурни промени, въпреки че днес е първият ви работен ден?

Част от тях вече са направени. Новият главен инженер и заместник-управител се казва инж. Николай Калудов. Новият финансов директор е бившият главен счетоводител Снежана Борисова. Инж. Пеньо Пейков, който до момента изпълняваше длъжността Главен инженер и заместник-управител става Главен координатор на водния цикъл, тъй като е най-запознат с предизвикателствата, които предстоят през следващата година.

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: