ИЗБОРИТЕ СА НИ СТРУВАЛИ 400 МИЛИОНА, ВИЖТЕ НАЙ-МЛАДИЯТ И НАЙ-ВЪЗРАСТЕН ДЕПУТАТ

Близо 400 милиона лева са ни стрували изборите през последната година и половина. NOVA изчислява колко минимални работни заплати и пенсии можеше да се платят с тях.

Небие Исмет Кабак е най-младия депутат в 48-ото НС. Тя вече беше депутат в предишния парламент. Избрана е от 13 МИР Пазарджик от ДПС. Най-възрастният депутат в 48-oто НС, който и този път ще е председател на първото заседание, е Вежди Рашидов от ГЕРБ.

Както вече стана ясно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да е депутат. Въпреки, че беше избран от два избирателни района Борисов, сам се отказа от депутатското си място и отстъпи на следващите в листата. Сред най-младите, които ще седят на депутатските банки, е и синът на политическия PR Нидал Алгафари – Николай. 27-годишният Алгафари ще е депутат на ГЕРБ.

Най-колоритното име в редиците на ПП отново ще бъде депутатът Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта. Бившият министър на спорта на “Има такъв народ” Радостин Василев, който влeзе в явен сблъсък със Слави Трифонов и ръководството на ИТН, влиза в парламента. Но този път като депутат на „Продължаваме промяната“.

Делян Пеевски ще бъде депутат от ДПС. Финансистът, който беше министър в правителството на Пламен Орешарски – Петър Чобанов ще е част от редиците на ДПС.  А бившият служебен регионален министър Виолета Комитова ще е депутат от партия  „Български възход“.

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: