ТЕЦ „БРИКЕЛ“ СЕ ПРЕВЪРНА В ГОРЕЩА ТОЧКА: ПРОТЕСТИРАЩИ – ИЛИ МОДЕРНИЗАЦИЯ ИЛИ ЛИКВИДАЦИЯ, КОНТРАПРОТЕСТИРАЩИ – НЕ ИСКАМЕ ПРЕДИЗБОРЕН ПИАР

„Контрапротестиращите граждани от феодализирания град Гълъбово са докарани с автобуси от централите на г-н консултанта. Протестът не е политически. Това, че има политически лица тук е добре, защото трябва да видят проблемите.

Сега е времето. Щом обещават, че ще решават проблемите трябва да се запознаят с тях. Проблемът е от години. От централата обещават, но не правят нищо. С две думи исканията ни са модернизация или ликвидация.“ Това заяви пред СТАРА ЗАГОРА ГОВОРИ организаторът на протеста пред ТЕЦ „Брикел“, 33-годишният Стефан Николов.

„Спазваме комплексното разрешително и ежедневните проверки на които сме подложени го показват. Това, което сме направили след спирането е видно за всички. Планираме основни ремонти на четири котлите, като сумата за един от тях е приблизително над 6 милиона.

Няма централа, която да бъде на 100 процента екологично чиста. За това са и наложени норми, които спазваме.

Протестът е изцяло политически. Виждате, че са около 30 човека. Тук са бивши и настоящи кандидат-депутати. Протестите около Брикел са винаги около избори. Хората сами решиха да защитят централата. Мога да се подпиша под това, че не са заплашвани и не са получавали пари за мотивация“, заяви пред СТАРА ЗАГОРА ГОВОРИ изпълнителният директор на централата Янилин Павлов.


Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: