МВР И ДВЕ АГЕНЦИИ ПОГВАТ КАМИОНИТЕ

МВР

От днес в рамките на два дни ще се проведе специализирана операция за контрол на товарните автомобили. В нея се включат смесени екипи на МВР, ИААА и АПИ. Началото и бе обявено от началника на отдел „Пътна полиция“, ГДНП комисар Калоян Драганов, изпълнителният директор на ИААА Бойко Рановски и представител от АПИ.

По план действията ще се осъществяват на територията на областите Пловдив, Хасково, Варна, Бургас, София, София-град, Перник, Плевен и Разград, съобщиха от вътрешното министерство.

Акцентът при проверките е насочен към превозните средства, извършващи превоз на товари – спазване на изискванията за маси и размери, техническа изправност на превозните средства, спазване на изискванията за време за управление и за почивка от водачите на тежки МПС.

Проверките ще се извършват по метода „широкообхватен контрол“, уточни комисар Калоян Драганов. Той представи обобщени данни на ГДНП, от които е видно, че от началото на годината от екипите на МВР са констатирани над 19 000 нарушения, извършени от водачите на товарни автомобили.

В този смисъл комисар Драганов допълни, че аналогични проверки с участието на трите институции ще зачестят.

Съвместният контрол има изключителен превантивен ефект, операции като тази ще продължат, а мярката е залегнала в плановете на трите институциите, обясни Бойко Рановски. Той изрази надежда, че контролът ще допринесе за подобряване на пътнотранспортната обстановка и намаляване на травматизма.

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: