ШЕФ В БЕРОЕ: НЯМА НАПРЕЖЕНИЕ, ВРЕМЕ Е ДА СЕ ОБЕДИНИМ

Желязко Динев

Слухове за неизплатени заплати, напрежение между футболистите и слабата игра срещу Септември нагнетиха обстановката около футболния клуб Берое. Нещо, от което точно сега отборът има най-малка нужда.

Малцина помнят, че само преди месеци се касаеше за оцеляването в елита на обичания от старозагорци клуб. Какъв по-подходящ момент да чуем истината от председателя на съвета на директорите на зелено-белите Желязко Динев в навечерието на домакинството срещу пловдивското Локо.

Каква е финансовата ситуация в клуба?

Бюджетът, който беше обявен пред цялата общественост се изпълнява коректно от ръководството. Дори мога да кажа, че леко е завишен, защото успяхме да привлечем местни фирми.

Има ли напрежение?

Не. Комуникацията е на ниво. Всички си вършат професионално работата. Някои ни изкараха бедняците на групата и едва ли не събираме играчите от мач за мач. Това е абсолютно несериозно.

Сплотени ли са футболистите, има ли групички, лагерчета?

Колектива тепърва се изгражда. Атмосферата е отлична. Няма как всичко да стане от днес за утре.

Има ли поставени цели за определено място в крайното класиране?

Още в началото обявихме, че най-важното е че Берое го има в елита. Имаше вариант това въобще да не се случи. Трябва да оцелеем в групата без да натрупваме финансови задължения.

Петър Хубчев каза „Не се издържа“, кое не се издържа?

След всеки мач му задават малко въпроси за футбол. Едва ли му е приятно постоянно да го питат за финансовата част в клуба.

Получават ли се редовно заплатите?

Няма забавяне на плащания. Каквото сме се разбрали с треньори и футболисти се изпълнява.

Очаква ли се нов спонсор?

Водят се разговори, но ситуацията е тежка. Има напредък все пак.

Прогнозата ви за мача с Локомотив ПД довечера

Не съм силен в прогнозите. Надявам се отбора да играе по-добре от предходната среща със Септември. Очаквам характера от мача с Ботев.

Има ли оправдание за слабата игра срещу Септември?

Отборът на Септември се гради няколко години и е неоправдано подценяван. Селекцията им е добра. С това не искам да избягам от въпроса и ви казвам – Берое игра слабо.  Като фен, отборът не ми хареса.

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: