СТАРОЗАГОРСКИ БОЙЦИ СЕ ГОТВЯТ ЗА СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО

Радио Стара Загора

Състезателят от клуб „Атила“ Петър Саваков постигна победа в Гала вечер Real Pain Challengeпо ММА в Бургас. Надпреварата бе организирана от Христо Чапанов, в която участваха и бойци от Узбекистан и Украйна.

„Бе много полезно, нашите представители видяха световното ниво“, каза пред радио „Стара Загора“ Ивайло Георгиев, треньор на клуб „Атила“.

Неговият възпитаник Петър Саваков дебютира на професионалния ринг в битка срещу Шухрат Исраилов от Узбекистан. Срещата бе от три рунда по 5 минути. Петър спечели първите два рунда, а в третия получи тежък удар.

След който обаче Петър не се предаде и стигна до победата с 2:1 съдийски гласа. Другият представител на „Атила“ Милен Николаев загуби срещу представител на домакините. „Петър спечели много тежка среща, Милен игра добре, понякога и шанса не е с нас“, обобщи Ивайло Георгиев.

Той продължава работата в залата, защото в средата на месеца двама бойци от клуба ще бъдат в Дубай за участие в Световното първенство по аматьорски ММА.

Кристиян Канев през миналата година бе втори в света. Христомир Генов вече е постигнал не една победа. В края на септември предстои Европейско първенство. Там пък ще се изявят трима бойци от „Атила“, Пламен Димитров, Милен Фетов и Ганчо Иванов.

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: