ДОБРАТА НОВИНА: УЧЕНИЦИ ВЪРНАХА ПЪЛНА ЧАНТА С ПАРИ И ЗЛАТО

glasnews.bg

Седмокласници от  пловдивското основно училище „Драган Манчов“ предадоха пълна чанта с пари и злато на полицията.

Вчера Зара Петрова, Соня Костова, Георги Пенчев и Тодор Андреев били в центъра на града и тръгнали да се прибират към пловдивския кв. „Христо Смирненски“.

 „Седнахме на пейка да си починем и видяхме чантата. Когато я отворихме, беше пълна с пари и златни накити. Веднага позвънихме на тел. 112 с молба да намерят притежателя й. Дойдоха полицаи и ни помолиха да отидем във Второ РУ да разкажем случилото се“, описа ситуацията Георги Пенчев.

Притежателката се оказва 82-годишна пловдивчанка, която е трогната от жеста на децата, пише 24 часа. Те са от различни седми класове в ОУ „Драган Манчов“, а директорката Деси Стаменова е горда с възпитаниците си.

„Това не се случва често и заслужава да бъде насърчено“, каза Васил Костадинов. Той благодари на родителите, на учителите и на директорката, че са възпитали такива деца, които осъзнават какво са свършили.

„Бих искал да ви връча по една грамота, която да сложите на видно място във вашите домове и да я виждат роднините и приятелите ви“, каза зам.-шефът на полицията.

Източник: glasnews.bg

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: