Кризата в Стара Загора: Доставчици отказвали да обслужват забавачниците

Заради растящата инфлация има проблеми и притеснения с доставчиците на хранителните продукти за детски заведения в общината, съобщи за Радио Стара Загора зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова.

Тя допълни, че засега се изпълняват ангажиментите към детските градини, ясли и Млечна кухня, както и към училищата със столово хранене, но ежедневно постъпват писма от доставчици, които настояват за промяна на процедурите по обществени поръчки и дори декларират отказ да ги изпълняват.

„Засега все още се справяме, нямаме фатално прекъсване на доставките, но това се случва с една много оперативна дейност от дирекцията за обществени поръчки за предоговаряне.“, коментира Сотирова.

Притеснения има и с изпълнението на ремонтите на обектите от образователната инфраструктура, където също има откази на фирми, спечелили поръчки.

„Такъв случай има и с фирмата-изпълнител на разширението на Международния младежки център. Сега отново ще се обявява нова процедура. Това е неприятно защото минимум два месец е този срок, което води и до закъснение на изпълнението.

Очакваме да има решение на Правителството затова как ще се съобразят договорите с поскъпналите цени“, каза Сотирова. Тя припомни, че такъв отказ имаше и от фирмата, избрана за ремонта на Гимназията за облекло и хранене, което наложи провеждане на нова обществена поръчка.

Надеждите са, че ще бъде завършен строежа на новата детска градина в Стара Загора, както и втори етап от проекта за общежитие и оборудване на новата гимназия за компютърни науки.

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: