КАТ погна коланите

Спецакция за използване на обезопасителни колани се проведе от „Пътна полиция“- Стара Загора. За времето от 6-ти до 12-ти март в областта са проверени 659 МПС. Съставени са 357 глоби на водачи и пътници в МПС, като от тях 41 са за нарушения на водачи без колани, 13 за предната седалка от пътници и 10, които се возят без колани на задната седалка.

За същото време са проверени 3287 МПС и 5870 лица. Установени са шест водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – четирима от тях са шофирали след употреба на алкохол до 1,2 промила, двама – с над 1,2 на 1000.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са установени да шофират трима водачи, а шестима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани за употреба на алкохол или наркотични вещества.

Установени са 8 неправоспособни водачи. От обобщените данни: по метода „линеен контрол“ за същия период са извършени 293 проверки, установени са 193 нарушения. За същия период по метода широкообхватен контрол са извършени 20 проверки, установени са 24 нарушения.

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: