Браво! Старозагорски ученици станаха първи в България

За втора поредна година учениците на IT гимназията „Проф. Минко Балкански“ взеха участие в международното състезание „Best in English“. Те премериха своите знания по английски език с други техни връстници от целия свят и станаха първи в България по резултати.

Best in English е уникално онлайн състезание по английски език в рамките на ЕС и извън него. Отворено е за всички гимназии и техните ученици на възраст 14-19 години. То е страхотен инструмент за езиков сравнителен анализ.

На второ място в България се класира ученикът от 10 „Б“ клас Иван Канев с 95 точки, а четвърто място Даниел Делчев от 9 „Б“ с 93 точки.

Друг повод за поздравления за учениците бе тържественото награждаване за приключване на зимния сезон на турнира E-Sports PGKNMA приключи с тържествено награждаване на най-добрите геймъри в IT гимназията.

10-ти „А“ показаха своите умения в любимите си компютърни игри, успяха да се преборят с всички класове и станаха големите победители на състезанието, станало традиционно в най-младото училище в гр. Стара Загора.

За да благодарят на своя любим учител по програмиране за чудесната идея и организация на геймърския турнир, учениците от 10 „А“ клас подариха на г-н Людмил Бонев тематичен и много вкусен подарък.

На второ място в двете категории – League of Legends и Counter Strike станаха миналогодишните победители в летния турнир E-Sports PGKNMA – учениците от 9а клас. За съвсем малко те изпуснаха купата на класовете, но бяха наградени с купите за най-проспериращ отбор в турнира.

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: