БАРИКАДИРАЛИЯТ СЕ, КОЙТО ВДИГНА НА КРАК ПОЛИЦИЯТА Е С БОГАТО КРИМИНАЛНО ДОСИЕ

Иван Янев

Две досъдебни производства е образувала прокуратурата по случая със задържания в Казанлък 46-годишен мъж, който се барикадира в апартамента си и беше изведен с помощта на специализирания отряд за борба с тероризма, съобщи Радио Стара Загора.

Срещу задържания се водят производства за палеж на заведение, както и за хулиганство и съпротива срещу органите на властта, извършени с изключителна дързост и цинизъм в условията на опасен рецидив, каза Мария Михайлова зам.-районен прокурор на Стара Загора.

46-годишния мъж е с богато криминално минало, осъждан за управление на МПС без книжка и с употреба на алкохол. Има присъди и за кражби. Лежал е в затвора за три пъти, като последно е излязъл на свобода през юни миналата година.

При опит да бъде задържан за палежа на заведението вблизост той е започнал да хвърля стъклени предмети и тухли по полицаите и патрулния автомобил.

Директорът на областната дирекция на полицията в Стара Загора комисар Николай Колев поясни, че специалния отряд е извикан, след като мъжът  заявил, че е въоръжен и се е заканил да използва оръжието.

Продължават разпитите на свидетелите, днес ще бъде разпитан и задържания. Прокуратурата ще поиска той да остане за постоянно в ареста.  


Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: