ОСТАВИХА В АРЕСТА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА НАРКОЛАБОРАТОРИЯ

Районен съд – Казанлък взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 33-годишния Д. К. и 35-годишния И. Й., установени от органите на реда в момент, в който полагали грижи за марихуана.

Двамата обвиняеми са привлечени към наказателна отговорност за това, че през периода от месец юни 2022 г. до 08.09.2022 г., в условията на продължавано престъпление, в гориста местност в землището на с. Габарево, община Павел баня, в съучастие като съизвършители, са засадили и отглеждали 31 броя растения от рода на конопа.

Спрямо И. Й. е повдигнато и обвинение за това, че на 08.09.2022г. в къща в гр. Павел баня, без надлежно разрешително, държал високорисково наркотично вещество – коноп (марихуана).

Районен съд – Казанлък прие, че събраните в хода на разследването доказателства позволяват направата на обосновано предположение, че и двамата обвиняеми са извършили престъпленията, в които са обвинени.

По отношение на 35-годишния И. Й. съдът счете, че е налице реална опасност същият да се укрие, тъй като спрямо него има криминалистически регистрации за престъпления от общ характер. Той е пребивавал дълго време извън страната ни, поради което съдът намери, че налице и реалната опасност да се укрие и да възпрепятства разследването по делото.

За да наложи най-тежката мярка за неотклонение на 33-годишния Д. К., съдът отчете лошите му характеристични данни – криминално проявен.

Също така намери, че съществува реална опасност да извърши и други престъпления, отчитайки обстоятелството, че в дома му са открити вещи и оборудване, от което се предполага, че същият е имал намерение да продължи престъпната си дейност с отглеждане на растения от рода на конопа.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване или протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора в три дневен срок.


Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: