ТЕЧЕ МАЩАБНА АКЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА

МВР

Мащабна акция срещу агресията на пътя и прекалено високите скорости тече в цялата страна. Тя се провежда по магистралите, по първокласни, второкласни и третокласни пътища от цялата републиканска мрежа, но и в населените места, съобщи nova.bg.

Идеята е да се идентифицират нарушителите, да бъдат извеждани от пътното движение и да бъдат санкционирани. Работи се по два метода, който се прилагат едновременно за пръв път у нас,

„Патрулни автомобили, някои от тях необозначени, пътуват едновременно с останалия трафик. Това е едната част на проверките, които осъществяваме по така наречения линеен контрол.

Другата част е, че служителите на Пътна полиция, и не само, всички онези, които имат право да работят по Закона за движението по пътищата са оборудвани с боди-камери и съответно с камери на патрулните автомобили  и осъществяват контрол посредством видео и аудио запис на нарушенията като в последствие се взема отношение спрямо нарушителите”, заяви Мария Ботева, гл. инспектор Пътна полиция към главна дирекция „Национална полиция”.

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: