ИЗВАДИХА ДОКУМЕНТ ЗА ИЗНОС НА ОРЪЖИЕ КЪМ КИЕВ

lupa.bg

Главният секретар на президентството Димитър Стоянов показа част от документ, в който пише, че оръжейна пратка се пренасочва от Афганистан към Украйна, пише lupa.bg.

Той не уточнява за чие разпореждане става въпрос и дали извадката е от документ на Междуведомствена комисия за експортен контрол и неразпространение на оръжията за масово унищожение, която е на подчинение на вицепремиера, министъра на икономиката и енергетиката и лидер на БСП Корнелия Нинова. Само тази комисия има право да разрешава експорта на стоки с двойна употреба.

Стоянов публикува факсимилето, придружено със следния коментар: „Някои са абонирани за лъжата. Ма тя е и заразна тази болест с лъгането след като се предава от министър на началник на кабинет“.

Президентският секретар не споменава дали визира Корнелия Нинова и началника на кабинета й в икономическото министерство Калоян Методиев.

По-рано днес Димитър Стоянов коментира в профила си във Фейсбук и думите на премиера Кирил Петков пред „Гардиън“, а именно, че ако президентът назначи служебен кабинет, той ще спре износа на оръжие за Украйна. Впоследствие се наложи министър Корнелия Нинова да опровергава думите на Петков.

Днес и министърът на отбраната Драгомир Заков заяви пред БНР, че няма информация нашата страна да изнася оръжие за Украйна.

„Интервюто на премиера Кирил Петков пред „Гардиън“ е много показателно. Първо, премиерът лично призна, че България изнася оръжия за Украйна и в своето желание да уцели президента Радев, той злепостави госпожа Нинова, която оглявава комисията за издаване на разрешителни за това оръжие“, написа Димитър Стонов, а същия коментар през деня направи самият Румен Радев.

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: