РЕКОРД: ХВАНАХА 1.6 МИЛИОНА ЕВРО НА ГРАНИЦАТА

Агенция Митници

Рекордно количество недеклерарирана валута заловиха митничари на МП „Капитан Андреево“. През последните няколко дни са осуетени 3 опита за контрабанда на валута, която е била пренасяна в автобуси по линията Румъния – България – Турция. Това разкриха днес на пресконференция зам.-районният прокурор на Хасково Мария Кирилова и зам-директорът на митницата в Свиленград Стефан Марашев, съобщи Радио Стара Загора.

Недекларираните 1,6 млн. евро е най-голямата сума, установявана на българска граница – посочи Марашев и допълни, че от началото на годината е намерена недекларирана валута за 9 млн. лева при 14 случая – предимно евро, долари и британски паунди.

За периода от януари до май има 10 дела за недекларирана валута при излизане от страната за над 7 млн. лева. За сравнение с миналата година за периода е имало две дела за 1 млн. лв., отчете Кирилова и подчерта доброто сътрудничество с Агенция „Митници“.

Стефан Марашев и Мария Кирилова уточниха, че последния месец има повече случаи в автобуси, а преди това характерно е било укриването на валута в товарни автомобили.  Двамата предоставиха информация по повод последния голям случай на недекларирана валута.

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: