Медици работили без заплати в болницата в Радунци?

2

Част от 39-те души персонал от „Специализирана болница за долекуване и продължително лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания и рехабилитация-Радунци” не били получавали редовно заплатите си. Част от тях, не са виждали дори и една заплата в рамките на една година, научи Дарик.

„Болничното заведение е един от фрапантните случаи свързан с неизплащането на заплати през 2012 г. Установиха се 12 нарушения на трудовото законодателство. Част от трудовите възнаграждения не са изплатени изцяло. Друга част са изплатени частично, но не в гарантирания от закона размер от 60 % от брутното трудово възнаграждение”, коментира пред Дарик началник отдел АИПО към Инспекцията по труда в Стара Загора.

„В момента не мога да ви дам информация, защото имам обявен конкурс и се подготвям за него. Мога и да не бъда управител и не мога да разгласявам информация за лечебното заведение”, коментира управителят на дружеството д-р Маргарита Йонкова.

Повече в прикачения звуков файл ТУК: https://dariknews.bg/novini/bylgariia/medici-rabotili-bez-zaplati-v-bolnicata-v-radunci-1032352

ВИКТОР ПЕНКОВ за dariknews.bg

Реклама

Create a website or blog at WordPress.com

%d блогъра харесват това: